Officieel: Mercedes A-Klasse Sedan (2018)

Officieel: Mercedes A-Klasse Sedan (2018)De nieuwe Mercedes A-Klasse krijgt een tweede familietelg in de vorm van een vierdeurs berline!

Naast de blitse Vision Maybach Ultimate Luxury presenteert Mercedes in China ook de gloednieuwe A-Klasse Sedan, speciaal voor de lokale markt in zijn verlengde L vorm (+ 6 cm). Geheel volgens de logica is deze A-Klasse Sedan de samensmelting van de nieuwe A-Klasse en een C-Klasse Berline. Daarmee komt de nieuweling ietwat in het vaarwater van de CLA, we zijn benieuwd hoe Das Haus dat volgend jaar bolwerkt als die compacte sports sedan in ’t nieuw wordt gestoken.

Binnenin de A-Klasse Sedan oogt alles zeer herkenbaar met iets meer hoofdruimte voor de achterste inzittenden, in de koffer is er ruimte voor 420 liter wat 50 liter extra is ten opzichte van de A-Klasse vijfdeurs. Het veelgeprezen hightech sfeertje is hier uiteraard ook aanwezig in de vorm van grote beeldschermen als tellerpartij en infotainment terwijl het innovatieve MBUX systeem ook van de partij is met zijn AI, spraakcommando’s en logische bediening.

In China zal Mercedes de A-Klasse Sedan L commercialiseren met de 1.3-liter en 2.0-liter viercilinder benzinemotoren, goed voor een vermogen tussen de 136 pk en 190 pk. Voorwielaandrijving en een handbak zitten in het basispakket terwijl je optioneel kan genieten van vierwielaandrijving en 7-traps automaat.

Tegen het najaar (Autosalon van Parijs?) verwachten we meer nieuws omtrent de Europese uitvoering en diens motorengamma, we vermoeden alvast een “sterke gelijkenis” met de A-Klasse hatchback.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...