Productie Mercedes EQC van start!

Productie Mercedes EQC (2019) van start!De zuiver elektrische – en veelbelovende – Mercedes EQC SUV rolt vanaf NU van de band in Bremen.

Broederlijk naast de C-Klasse’s en GLC’s bouwt Mercedes vanaf heden de zuiver elektrische EQC SUV in de productiefaciliteit te Bremen, voor de batterijproductie doen ze dan weer beroep op de slimme koppen uit Kamenz (Dresden). Initieel draait het rond de EQC400 4Matic maar we hebben een lichtblauw – tevens het EQ accentkleur – vermoeden dat er op termijn ook andere vermogensverianten zullen bijkomen.

De Mercedes EQC400 4Matic doet het met twee krachtige elektromotoren (408 pk sterk) en een lithium-ion batterij van 80 kWh waarmee een rijbereik (WLTP) van 400 km haalbaar moet zijn. Snel je interesse kenbaar maken lijkt aangewezen want de planning zit al goed vol, niet geheel onlogisch gezien het ruime interieur, hoogwaardige rijhulp/veiligheid, praktische insteek en premium afwerkingsgraad.

Met de EQC komt Mercedes eindelijk volwaardig meespelen in het segment van de elektrische wagens met ondermeer de Jaguar I-Pace, Audi e-tron en Tesla Model X als voornaamste concurrenten. Na de EQC zal Das Haus werk maken van ondermeer een EQA (formaat A-Klasse), EQB (formaat B-Klasse), EQS (formaat S-Klasse) en EQV (formaat V-Klasse)!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...