Video: Jay Leno test de Mercedes EQC (2019)

Video: Jay Leno test de Mercedes EQ C (2019)De Mercedes EQC zal pas in 2020 beschikbaar zijn in Amerika maar TV presentator Jay Leno krijgt nu alreeds de kans om de zuiver elektrische SUV van dichtbij te bekijken.

Na enkele kleinschalige elektrische modellen zoals de B-Klasse Electric Drive en SLS Electric Drive zet Mercedes nu écht vaart met een doorgedreven elektrificatie van het ruime gamma, grotendeels onder de EQ noemer. De vorig jaar gepresenteerde EQC is daarvan het eerste tastbare wapenfeit, na de introductie op het Autosalon van Brussel 2019 is het nog wachten tot de zomervakantie om hem bij de lokale Das Haus verdeler te gaan ontdekken. In Amerika moeten ze minimaal tot 2020 wachten al kreeg Jay Leno een exclusieve preview met een EQC prototype.

De Mercedes EQC heeft een vrij conventionele vormgeving meegekregen waardoor het visuele verschil met een GLC eerder beperkt is, onderhuis zit wel een gloednieuw platform dat inspeelt op alle elektrische noden. Met twee 150 kW sterke elektromotoren (voor + achteraan) en 90 kWh batterijpack is de EQC voorzien van ongeveer 400 pk en vierwielaandrijving, in optimale omstandigheden haal je hier rijbereik van meer dan 400 km.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...