Officieel: Mercedes-Benz EQV Concept (2019)

Officieel: Mercedes-Benz EQV Concept (2019)Naast zuiver elektrische SUV’s werkt Mercedes ook aan elektrisch aangedreven V-Klasse onder de EQV noemer.

Naast een alreeds reusachtig groot gamma in diverse geuren en kleuren zal Mercedes de komende jaren het zuiver elektrische EQ submerk lanceren. Het eerste wapenfeit daarvan, de EQC SUV (formaat GLC), zal tegen de zomer zijn Belgische marktintroductie vieren, later volgen er nog een soortgelijke EQA (compacte stadswagen), EQS (luxueuze limousine), EQG (stoere SUV) én een EQV op basis van de V-Klasse.

De toekomstige Mercedes EQV krijgt een andere aandrijflijn mee dan de praktische/utilitaire eVito uitvoering, zo doet de EQV het met een 204 pk sterke elektromotor en 100 kWh batterij waardoor een rijbereik van 400 km haalbaar moet worden. Dankzij slimme technologie en een snellader moet je ook 100 km kunnen “bijtanken” in slechts 15 minuten.

Net zoals een reguliere V-Klasse (die overigens net opgefrist werd!) zal de EQV tot maximaal 8 personen kunnen vervoeren met de nodige luxe en comfort. Afhankelijk van het gebruik/doelpubliek zijn er ook andere uitvoeringen beschikbaar met minder zitplaatsen … én nog meer luxe!

De combinatie van een royaal uitgeruste VIP shuttle en elektrische aandrijflijn lijkt alvast succesvol huwelijk op papier, zeker gezien de beperkte kilometers die deze wagens vaak doen. Op het Autosalon van Frankfurt (september 2019) weten we hopelijk meer!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...