Officieel: Mercedes CLA Coupe (2019)

Officieel: Mercedes CLA Coupe (2019)De tweede generatie Mercedes CLA blijft trouw aan de sexy (vierdeurs) coupé vormgeving met een modern interieur en slimme technologie.

Na zes jaar (en 750.000 verkochte exemplaren!) was de tijd rijp om de bijzonder succesvolle Mercedes CLA te vervangen, initieel enkel als vierdeurscoupé maar op termijn volgt er een soortgelijke make-over voor de praktische CLA Shooting Brake. Deze knappe telg deelt opnieuw de nodige techniek met de A-Klasse hatchback, A-Klasse Berline en B-Klasse.

Om écht (?) het verschil te kunnen maken met de soortgelijke A-Klasse Berline is de nieuwe Mercedes CLA gezegend met een sexy lijnenspel dat overduidelijk overkomt van nieuwe CLS Coupé. De CLA is ook (iets) langer en lager wat voor een visueel een knap geheel zorgt, de koffer is daardoor met 460 liter wel net iets minder groot als voordien. Hier koos Das Haus voor de funky Orange Art Edition (op basis van de AMG Line) uitvoering maar geen nood, ook hier kan je naar hartenlust configureren met ondermeer 16″ tot 19″ velgen.

Het interieur is de nieuwe CLA gaan lenen bij de nieuwe A-Klasse waardoor de compacte Duitser kan pronken met een hoogwaardige afwerking, premium materialen en véél brede/haarscherpe beeldschermen. Het MBUX systeem (Hey Mercedes!) neemt de infotainment voor zijn rekening, in vergelijking met de A-Klasse werd het nog slimmer/sneller en worden handgebaren ondersteunt.

Aan gadgets, veiligheidssystemen en rijhulpmiddelen geen gebrek zoals een head-up kleurendisplay, een navigatiesysteem met augmented reality, draadloze gsmlader, Apple CarPlay / Android Auto, … De nieuwe CLA wil (graag) het verschil maken met een sportiever weggedrag, dit dankzij de verder uit elkaar geplaatste wielen, standaard Direct Steering, instelbare dempers (optioneel), lager zwaartepunt en hydraulische motorsteunen.

Op de CES technologiebeurs haalde Mercedes het doek van deze CLA250 met 225 pk en de 7-traps automaat, tegen de zomer moet hij bij de lokale verdeler staan met een breder benzine/diesel motorengamma dat overkomt van de A-Klasse’s. Op termijn volgen de vierwielaangedreven 4MATIC uitvoeringen waarna het uitkijken is naar de CLA35 en CLA45 topversies!

Een Belgische prijs van de nieuwe Mercedes CLA is momenteel nog niet beschikbaar, reken op minimaal 33.000 euro. Wie wil kan de nieuweling alreeds ontmoeten op het Autosalon van Brussel al moet je daarvoor wel goed zoeken..

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...