Officieel: Mercedes GLB (2019)

Officieel: Mercedes GLB SUV (2019)Met de GLB heeft Mercedes nog een stoere SUV (lees: crossover) in het gamma met maar liefst zeven zitplaatsen en 1.755 liter laadvolume!

Na de nieuwe A-Klasse, B-Klasse, CLA Coupé en CLA Shooting Brake wacht Mercedes eventjes met een nieuwe generatie GLA, eerst komt de Duitse premiumconstructeur uit Stuttgart met de gloednieuwe GLB. Die positioneert zich logischerwijs tussen de GLA en GLC en deelt de nodige techniek met de rest van het compacte gamma.

Blikvanger is de mogelijkheid om (optioneel) voor een zevenzits configuratie te kiezen, Mercedes spreekt eerlijkheidshalve over twee extra zitplaatsen in de koffer voor passagiers tot 1,68 meter. Standaard krijg je vijf zitplaatsen en kan je de achterbank over 14 centimeter verschuiven en in drie delen neerklappen. Het laadvolume stijgt daardoor van 560 liter tot maximaal 1.755 liter, een indrukwekkende waarde waarmee de GLB zelfs de GLC overklast! Het interierdesign – mét haarscherpe digitale tellerpartij en funky MBUX systeem – leent de GLB van de nieuwe A-Klasse net zoals de vele personasisatiemogelijkheden.

Op motorisch vlak doet de Mercedes GLB het met viercilinders en steeds een automatische transmissie, misschien mogen we hier op termijn een handgeschakelde instapper bijrekenen. De nieuwe 1.3-liter benzinemotor tekent present in de GLB200 (163 pk / 250 Nm) en GLB250 4MATIC (224 pk / 350 Nm) terwijl het dieselgamma rond de 2.0-liter dieselmotor is gebouwd met een GLB200d (150 pk / 320 Nm) en GLB220d (190 pk / 400 Nm). De GLB200d is desgewenst ook met 4MATIC te verkrijgen. Op een sportieve GLB AMG uitvoering is het nog even wachten, normaliter komt die zowel als GLB35 en GLB45 AMG.

Naast het nodige comfort voorziet Das Haus ook een resem handige gadgets, rijhulpmiddelen en veiligheidssystemen, denk aan (semi) autonoom rijden op de snelweg, adaptieve dempers, parkeerhulp en krachtige Multibeam LED lichtblokken. Met het extra Offroad pakket is de GLB gezegend met de nodige techniek om lichte terreinomstandigheden zonder kleerscheuren te overwinnen.

De stoere GLB wordt geproduceerd in de fabriek in Aguascalientes (Mexico) en voor de Chinese markt in Beijing. De Mercedes GLB zal eind dit jaar in de Belgische showrooms staan.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...