Officieel: Mercedes GLS SUV (2019)

Officieel: Mercedes GLS SUV (2019)De gloednieuwe (maar nog steeds kolossale) Mercedes GLS doet het met méér luxe, méér comfort en nog méér binnenruimte.

Na de nieuwe GLE, vernieuwde GLC (Coupé) en toekomstige GLB steekt Mercedes nu de grote GLS in ’t nieuw. In Amerika, Rusland, China en het Midden-Oosten zijn deze kolossale luxebeesten nog steeds waanzinnig populair al moest Mercedes wel alles uit de kast halen nu eeuwige rivaal BMW meespeelt in dit segment.

Designmatig steekt de GLS nu in de moderne vormgeving die ook de GLE siert, dankzij doelgerichte aanpassingen is deze SUV niet enkel stoer/imposant maar ook zo aerodynamisch mogelijk (lees: zuinig). In vergelijking met de vorige generatie GLS is de nieuweling 7,7 cm langer en 2,2 cm beter, die groei zorgt binnenin voor nog (!) meer ruimte. Een derde zetelrij is standaard maar kan volledig wegzinken in de laadvloer, optioneel is er zelfs een configuratie beschikbaar met zes zetels en slechts twee luxueuze/comfortabele fauteuils achterin. De kofferruimte biedt plaats voor maximaal 2.300 liter bagage!

Als “de S-Klasse onder de SUV’s” mag de nieuwe GLS profiteren van alle moderne gadgets, rijhulpmiddelen, veiligheidssystemen en connectiviteitstoepassingen net zoals een hoogwaardige afwerking en premium materialen. Het innovatieve MBUX systeem is hier uiteraard ook aanwezig net zoals een digitaal dashboard, haarscherp infotainmentsysteem en een groot head-up display.

De Mercedes GLS doet beroep op krachtige zes- en achtcilinders, bij de lancering zal het gaan om de GLS580 (4.0-liter V8, 489 pk, 700 Nm en EQ Boost mild hybride technologie) benzinemotor en GLS350d (286 pk / 600 Nm) of GLS400d (330 pk / 700 Nm) diesels op basis van de nieuwe 3.0-liter zes-in-lijn. Buiten Europa zal er ook een GLS450 (367 pk / 500 Nm plus EQ Boost) beschikbaar zijn. De GLS komt steevast met de 9-traps automaat, luchtvering en 4MATIC vierwielaandrijving waarmee je behoorlijk offroad kan gaan.

De nieuwe Mercedes GLS rolt opnieuw van de band in de Mercedes fabriek te Tuscaloosa (Alabama), tegen het einde van het jaar staat hij hier in de showroom.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...