Officieel: Mercedes GLB Concept (2019)

Officieel: Mercedes GLB Concept (2019)Met de stoere GLB Concept kijken we uit naar een nakende productieversie!

Zoals aangekondigd presenteert Mercedes op het Autosalon van Shanghai de GLB in conceptvorm maar iedereen met de nodige verbeelding kan alreeds een productiemodel voor ogen houden. Deze compacte crossover staat op het platform van de nieuwe A-Klasse en nestelt zich in de SUV line-up tussen de GLA en GLC (niet onlogisch gezien de GLB naamgeving). De visuele gelijkenissen met de oldschool GLK zijn niet ver weg!

Met een lengte van 4,62 meter en 2,82 meter wielbasis is binnenin de GLB Concept ruimte genoeg voor drie zetelrijen (!) met maximaal zeven inzittenden. Gezien de riante bodemvrijheid moeten avontuurlijke uitstappen mogelijk zijn zonder kleerscheuren, mocht je dat willen is er vierwielaandrijving beschikbaar. Behalve de 17” duotone velgen en offroad Goodrich banden zullen er ook diverse, meer conventionele, personalisatiemogelijkheden voorhanden zijn.

De Mercedes GLB Concept is gezegend met de 2.0-liter viercilinder benzinemotor (224 pk / 350 Nm) en de 8-traps automaat, daarnaast verwachten we de meeste motoren uit de A-Klasse en CLA-Klasse hier op het appèl.

De GLB moet later dit jaar nog in productie gaan.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...