Officieel: Mercedes CLA Shooting Brake (2019)

Officieel: Mercedes CLA Shooting Brake (2019)Na de CLA Coupé is er nu opnieuw een meer praktische (maar ook stijlvolle) CLA Shooting Brake!

Om een jeugdig(er) cliënteel aan te spreken heeft Mercedes sinds enkele jaren een bijzonder omvangrijk gamma aan compacte wagens. Na de lancering van de nieuwste generatie A-Klasse, CLA-Klasse en nieuwe A-Klasse Berline komt de Duitse premiumbouwer uit Stuttgart op het Autosalon van Genève 2019 met de tweede generatie CLA Shooting Brake naar buiten.

De CLA Shooting Brake neemt op vlak van strakke vormgeving, interieurdesign (inclusief MBUX!) en rijhulpsystemen zo goed als alles over van zijn CLA Coupé evenknie, het verschil zit hem in de meer praktische/functionele koetswerkvorm. Achteraan heb je hier net wat meer hoofd-, schouder- en beenruimte voorhanden. In vergelijking met de vorige CLA Shooting Brake is de nieuweling 4,8 cm langer, 5,3 cm breder en 2 mm (!) lager wat een gunstige invloed heeft op de luchtstroomlijn (lees: zuinigheid)! De laadopening groeit met meer dan 20 cm, het laadvolume steeg op zijn beurt met 10 liter waardoor er ruimte is voor 505 liter bagage. Met de achterbank plat loopt dat mooi op.

Op vlak van motoren spreekt Mercedes momenteel enkel over een voorwielaangedreven CLA250 Shooting Brake topversie met 225 pk / 350 Nm en 7-traps automaat. Maar tegen de lancering in september zullen er een resem benzine- en dieselmotoren voorhanden zijn net zoals 4Matic vierwielaandrijving.

Een Belgische vanafprijs voor de nieuwe Mercedes CLA Shooting Brake volgt later, we vermoeden dat deze rond de 32.000 euro zal liggen gezien de prijs van de CLA Coupé. Vanafprijzen uiteraard want ook deze compacte schietende rem komt met een aantrekkelijke maar dure (lees: premium) optielijst.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...