Officieel: Mercedes B-Klasse MPV (2018)

Officieel: Mercedes B-Klasse MPV W247 (2018)Mercedes steekt de praktische B-Klasse MPV in een modern kleedje!

Zo YOLO als bij de nieuwe A-Klasse durft Mercedes het niet te maken bij zijn praktische evenknie, de B-Klasse speelt dan ook in een ander segment waar ze minder belang hechten aan een blits design. Zo oogt de derde generatie B-Klasse – desondanks de lagere daklijn, kortere overgang en karakterlijnen op de flanken – eerder traditioneel zoals zijn voorgangers. Toch is deze praktische Duitser gloednieuw én dankzij de zeer aerodynamische vorm ook nog eens zuiniger dan ooit! Met diverse uitvoeringen en een grote personalisatiecatalogus (met 16” tot 19” velgen) kan je ongetwijfeld een blitse B-Klasse configureren.

Gezien de vele (haarscherpe) beeldschermen, MBUX infotainmentsysteem en strakke indeling volgt de B binnenin wél het pad dat Das Haus insloeg met de A-Klasse. Dit zonder te raken aan de praktische inborst zoals de hogere zitpositie (9 cm tov de A-Klasse) wat een goede zichtbaarheid rondom en gemakkelijke instap geeft. In de koffer is er plaats voor 455 liter bagage die er met de (verschuifbare!) achterbank volledig plat 1.540 liter kunnen worden.

Dankzij moderne rijassistentiesystemen heeft de nieuwe B-Klasse een van de hoogste actieve veiligheidsniveaus in het segment met handige hulpmiddelen die zijn overgenomen van de S-Klasse! Denk aan de DISTRONIC afstandsassistent, actieve noodstopassistent, de intuïtieve actieve rijbaanwisselassistent, …

De nieuwe B-Klasse wordt in alle gevallen aangedreven door efficiënte en moderne motoren, standaard in combinatie met een brandstoftank van 43 liter. Optioneel kan je die laatste vervangen door een groter exemplaar van 51 liter wat een positieve invloed heeft op het rijbereik. Nieuw is hier ook de introductie van een 8-traps (8G-DCT) automaat met dubbele koppeling naar een exemplaar met slechts 7 verzetten (7G-DCT).

Bij de marktlancering zijn er vijf motorisaties te verkrijgen, op termijn volgen er ongetwijfeld nog instapversies, 4MATIC uitvoeringen en een krachtige(re) benzinemotor. Op een B35 AMG hoeven we niet te rekenen tenzij ze in Affalterbach plotsklaps toch andere plannen hebben. Benzinerijders mogen kiezen tussen de B180 (136 pk / 200 Nm / 7G-DCT) en B200 (163 pk / 250 Nm / 7G-DCT), dieselen kan met de B180d (116 pk / 260 Nm / 7G-DCT), B200d (150 pk / 320 Nm / 8G-DCT) en B220d (190 pk / 400 Nm / 8G-DCT).

De verkoop van de nieuwe Mercedes B-Klasse start in december 2018, terwijl de marktintroductie voor februari 2019 gepland staat. Prijzen volgen later!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...