Officieel: BMW 8-Reeks Gran Coupe (2019)

Officieel: BMW 8-Reeks Gran Coupe G16 (2019)BMW breidt het gamma van de nieuwe 8-Reeks verder uit met een vierdeurs Gran Coupé sportauto in het luxe premium segment.

Na de 8-Reeks Coupé, 8-Reeks Cabrio en sportieve M8 derivanten is de tijd nu rijp aldus BMW om de vierdeurs coupévariant te lanceren. Deze gloednieuwe 8-Reeks Gran Coupé hecht evenveel belang aan de strakke vormgeving, moderne gadgets, hoogwaardige afwerking en potente motoren maar komt een pak praktischer/bruikbaarder voor de dag dankzij de achterdeuren. De 8-Reeks Gran Coupé is bovendien het enige model in dit segment dat is afgeleid van een tweedeurs sportauto maar tijdens de ontwikkeling werd er al vanaf het begin rekening gehouden met een dergelijke koetswerkvariant.

Met 23,1 cm extra is de 8-Reeks Gran Coupé significant langer en iets breder/hoger dan de 8-Reeks Coupé al loopt de daklijn ook hier vloeiend over in de achterzijde met een krachtig gevormde schouderlijn rondom de C-stijlen. De koffer biedt ruimte aan 440 liter bagage (net voldoende voor drie golftassen) al loopt het praktisch gebruiksgemak van deze Gran Coupé op als je de achterbank (40:20:40) neerklapt.

Een automatische kofferklep, Comfort Access, sportzetels, schakelflippers en een lederen interieurbekleding zitten in de basisuitrusting, voor het knappe en exclusief voorbehouden glazen panoramadak moet je richting de optielijst net zoals de airco met vier zones (!) en zonneschermen voor de achterruiten. BMW spreekt waarheidsgetrouw over 4+1 zitplaatsen.

De BMW 8-Reeks Gran Coupé zal beschikbaar zijn als M850i xDrive (530 pk / 750 Nm), 840i (al dan niet met xDrive) (340 pk / 500 Nm) en 840d xDrive (320 pk / 680 Nm), steeds in combinatie met de 8-traps Steptronic automaat. Normaliter volgt er op termijn eveneens een volwaardige M8 Gran Coupé!

De Gran Coupé volgt logischerwijs de andere Acht’s op vlak van uitrustingsmogelijkheden, rijhulpmiddelen, gadgets, multimedia, connectiviteit, personalisatie en interieurdesign.

De wereldpremière van de 8-Reeks Gran Coupé is voorbehouden voor het BMW #NEXTGen evenement in München, erna zal de vierdeurs uiteraard present tekenen op het Autosalon van Frankfurt in september. Tegen het einde van het jaar verwachten we hem dan in de Belgische BMW showrooms aan een minimaal 95.000 euro.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...