Officieel: BMW M8 Coupe + M8 Cabrio (2019)

Officieel: BMW M8 Coupe + M8 Cabrio (2019)Zoals verwacht krijgt de gloednieuwe BMW 8-Reeks een 600 pk sterke M8 uitvoering, tenzij je liever direct voor de 625 pk sterke M8 Competition gaat!

Sinds de lancering van de 8-Reeks Coupé en dakloze 8-Reeks Cabrio afgeleide was het uitkijken naar het moment dat BMW een volwaardige M8 versie zou onthullen, anderzijds heb je met de 530 pk sterke M850i xDrive vermoedelijk niets te kort. Maar bij een vlaggenschip als de 8-Reeks mag natuurlijk een BMW M topversie natuurlijk niet ontbreken en net zoals bij de M5 Berline, X3 M en X4 M krijgt die zelfs een nog krachtigere/straffere M8 Competition versie.

De bekroonde 4.4-liter V8 met twee turbo’s maakt hier het goede weer met 600 pk / 750 Nm voor de M8 Coupé en M8 Cabrio en maar liefst 625 pk / 750 Nm voor de Competition’s. Die laatste doen respectievelijk 3,2 seconden en 3,3 seconden over de 0-100 sprint terwijl de topsnelheid van 250 km/u – via de optielijst – opgekrikt kan worden tot 305 km/u!

De 8-traps M Steptronic automaat zorgt voor een optimale vermogenstransmissie die dankzij de M xDrive vierwielaandrijving en actief differentieel in alle veiligheid kan gebeuren. Speelvogels hebben de keuze – via de vele rijmodi – voor zuivere achterwielaandrijving. YOLO!

Desondanks het stevige leeggewicht van de M8 Coupé (1885 kg) en M8 Cabrio (2010 kg) haalt BMW de superlatieven boven omtrent de dynamiek, wegligging, wendbaarheid en precisie. Dit als resultaat van het vele testwerk wereldwijd, ondermeer op de circuits van Miramas, Arjeplog en de Nürburgring en de technische kennis die ze vergaarden met de M8 GTE racewagen.

Naast een specifieke wielophanging met elektronisch aangestuurde dempers, sportief uitgevoerd interieur en krachtige remmen doen de BMW M8’s het ook met de nodige visuele details zoals een grotere grille, 19” of 20” velgen en een dikke spoiler/achterbumper. De M8 Coupé en M8 Coupé Competition doen het met een dak uit koolstof versterkt kunststof, de M8 Cabrio en M8 Cabrio Competition zijn voorzien van een elektrisch te bedienen softtop.

De wereldpremière zal plaatsvinden tijdens het BMW Group #NextGen evenement in München eind juni 2019, marktintroductie staat op agenda in het najaar aan nog ongedefinieerde vanafprijzen. Maar reken op zeker 130.000 euro gezien de basisprijs van de M5 Berline.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...