Preview: Skoda Scala (2019)

Preview: Skoda Rapid (2019)Een veelbelovende nieuwe generatie Skoda Rapid Scala staat (bijna) klaar!

Na het veelvoudig geteaser van de Kodiaq RS gaat Skoda nu verder op dat elan voor de nieuwe Rapid die als “Scala” door het leven zal gaan. Op het Autosalon van Parijs stond nog de Vision RS Concept, vrij snel (lees: voor het einde van het jaar) moet zich die vertalen in een compacte hatchback à la Volkswagen Golf en Seat Leon. Die zijn niet toevallig gekozen gezien de sterke synergiën binnen de VAG familie, allen maken ze gebruik van het A0 MQB platform.

Daar waar de vorige generatie Rapid (en praktische Rapid Spaceback) een ietwat grijs bestaan had zal Skoda de aankomende Scala soigneren op vlak van moderne gadgets, rijhulpmiddelen en veiligheidssystemen. De nieuwe Fabia zou ook ruimer en functioneler dan ooit moeten worden!

Inzak motorengamma zal Skoda ongetwijfeld opteren voor het reguliere gamma (1.0 TSI, 1.5 TSI, 2.0 TSI), of we hier nog diesels (1.6 TDI, 2.0 TDI) mogen verwachten is minder duidelijk. Gezien het blitse uiterlijk van de Vision RS gaan we er vanuit dat er ook een sportieve/krachtige Scala RS in de pijplijn zit.

Preview: Skoda Vision RS Concept (2018)

Preview: Skoda Scala (2019)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...