Productie Volvo XC40 van start in Gent!

Productie Volvo XC40 van start in Gent - Volvo Car GentDe eerste exemplaren van de XC40, Volvo’s gloednieuwe premium compact SUV, rolde van de band in de Gentse fabriek!

Onder grote interesse van diverse hoogwaardigheidbekleders zoals de Belgische premier Charles Michel en Volvo’s CEO Håkan Samuelsson werd de productie van de nieuwe XC40 SUV op gang getrokken in Gent. Voor de kleine broer van de XC90 en XC60 werden er al meer dan 13.000 bestelbonnen getekend.

De Volvo XC40 is het eerste model dat op het nieuwe modulaire platform voor compacte auto’s staat, CMA (Compact Modular Architecture) genaamd. Het platform is de basis voor alle nieuwe modellen uit de 40-serie en biedt Volvo Car Gent voor de volgende jaren een geruststellende werkgelegenheid. Zo werd er stevig geïnvesteerd in een grotere productiehal (+ 8.000 m2) en een hoop hightech robots die de carrosseriën geautomatiseerd op een transportband tillen.

De succesvolle XC60 wordt intussen geproduceerd in Torslanda (Zweden) maar met de XC40 heeft Volvo Car Gent ongetwijfeld een nieuwe bestseller in het gamma naast de V40 (Cross Country) en S60 / V60 (Cross Country).

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...