Volvo Gent krijgt ook opvolger V40, werkzekerheid tot 2025

Volvo V40 Gent Cars 5 miljoenGoed nieuws voor de Belgische productiefaciliteit van Volvo, want ook de volgende generatie V40 zal ginds van de band rollen!

De enige twee overblijvers in het Belgische autoland, Audi Brussels en Volvo Cars Gent, doen het beiden zeer goed. Na de feestelijke mijlpaal in Brussel weet men in de Gentse haven dat nu ook de opvolger van de V40 aan hun toegezegd werd. Hierdoor is er werkgelegenheid voorzien tot ten minste 2025, niet onbelangrijk gezien de huidige economische moeilijkheden die ons land treffen.

Naast de V40 – waarvan voornamelijk de Cross Country succesvol is – bouwen de 5.000 Volvo werknemers in Gent ook de S60 en XC60. Over de productielocatie van hun opvolgers werd nog niets gecommuniceerd, volgens CEO Håkan Samuelsson gewoon omdat er nog volop gesleuteld wordt aan een nieuw strategisch plan. In Gent wordt er dit jaar gemikt op een jaarproductie van 260.000 wagens, daarvan is de helft een V40. Die verscheen in 2012 op de markt, tegen 2018 moet de tweede generatie het succesverhaal zien verder te zetten.

Met de recente lancering van de nieuwe XC90 breekt er voor Volvo een belangrijke periode aan, vanaf nu komen er enkel nieuwe modellen die volledig onder de Chinese Geely vlag gebouwd worden. Een nieuw platform, viercilindermotoren (in alle geuren en kleuren) en een nieuwe designrichting, alle bestaande modellen zouden in de komende drie tot vier jaar een waardige vervanger krijgen.

Hierdoor leek op het eerste zicht de toekomst van Volvo Cars Gent minder rooskleurig, maar met de toezegging van de V40 zou het niet meer mogen mislopen. Voor het Volvo management blijft de hoge loonkost in België een heikel punt, al leveren zowel de Vlaamse als Federale Regering gelukkig voldoende inspanningen om de multinationals hier te houden.

Lees hier onze rijtest met de Volvo V40, V40 R-Design en V40 Cross Country!

Rijtest: Volvo V40 D4 R-Design

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...