Volvo Cars Gent neemt productie V60 voor zijn rekening

Volvo Cars Gent - productie V60In de Volvo fabriek van Göteborg maken ze zich klaar voor de productie van de S90 en V90, daarom zal Volvo Cars Gentvanaf heden ook de V6 in elkaar schroeven naast de V40’s, S60’s en de XC60’s!

Goed nieuws voor onze nationale autotrotssamen met Audi Brussels – waar recentelijk ook het goede nieuws kregen dat ze de opvolger van de V40 mogen produceren en daardoor sowieso tot 2025 een toekomst heeft. Om de aankomende productiedrukte in Zweden goed te kunnen opvangen wegens het succes van de XC90, S90, V90 en de efficiënte viercilinders moest er een oplossing gezocht worden voor de productie van de V60 en V60 Cross Country.. De verantwoordelijken van Volvo Cars Gent moesten op hun beurt niet bijzonder lang wachten met het aanbieden van wat productieruimte!

Daardoor rolt er binnenkort een bijzonder groot deel van het Zweedse gamma van de band in de Gentse haven, enkel de nieuwe Volvo 90 familie en V70/XC70 blijft in het land van oorsprong. Of onze nationale productiefaciliteit hierdoor extra werkgelegenheid kan voorzien is niet direct duidelijk, zeker gezien de nakende omschakeling voor het nieuwe compacte platform (V40 opvolger) en het vertrek van de XC60 … richting Zweden!

Lees hier onze rijtest met de Volvo V40, V60 en XC60!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...