Volvo Car Gent bouwt miljoenste Volvo XC60

Volvo Car Gent bouwt miljoenste Volvo XC60Net voor de komst van de nieuwe generatie Volvo XC60 die in Zweden gebouwd zal worden is er reden tot feest in de Gentse fabriek!

De Volvo XC60 werd gelanceerd in 2008 en wist zich in het voorbije decennium op te werken tot één van de meest succesvolle modellen uit de recente Volvo-geschiedenis. Op donderdag 13 april rolde in Gent de miljoenste Volvo XC60 van de band, voorzien van de 190 pk sterke D4 dieselmotor en het Magic Blue koetswerkkleur. Dit feestelijke exemplaar gaat richting een gelukkige eigenaar in Zweden.

De Volvo XC60 werd sinds de start in Gent geproduceerd. Volvo Car Chengdu begon dit model in 2014 te bouwen voor de Chinese markt en ook Volvo Car Manufacturing Malaysia bouwt de XC60. Procentueel is Gent verantwoordelijk voor meer dan 90% van de XC60 productie, China volgt met 9,2% en Maleisië logischerwijs de rest.

Op het Autosalon van Genève werd de nieuwe XC60 SUV gepresenteerd, deze zal gebouwd worden in Volvo fabriek van Torslanda (Zweden) gezien de sterke band met de XC90, S90 en V90’s. De huidige XC60 blijft gezien zijn populariteit nog heel even in productie, na de zomervakantie begint de transformatie in Gent voor de bouw van de aankomende XC40!

Lees hier onze rijtest met de Volvo XC60 D4!
Lees hier alles over de nieuwe Volvo XC60!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...