Officieel: Volvo XC60

Officieel: Volvo XC60
Volvo heeft extra foto’s en details vrijgegeven van de nieuwe Crossover-SUV, de Volvo XC60 die op het autosalon van Genève in première zal gaan.

Kopers van de XC60 kunnen kiezen tussen drie verschillende motoren. Een 281 pk sterke turbobenzine en een 163 pk en 185 pk sterke turbodiesel. Enkel de 2.4 liter diesel met 163 pk haalt de Euro-5 emissienorm.

Volvo rust zijn XC60 uit met intelligente veiligheidssystemen zoals “City Safety”, dat botsingen tegen lage snelheden voorkomt. De wagen remt net op tijd als de bestuurder niet reageert als hij een voertuig te dicht nadert en probeert zo de schade te beperken. Deze functie is standaard in elke XC60, iets waar ze bij Volvo zeer trots op zijn.

Steve Mattin, design directeur bij Volvo heeft het volgende te zeggen over de XC60: “This car is charged with more emotive form and more energy than any other Volvo. We’re elevating our design DNA to an entirely new level by literally turning up the visual volume.” Het is volgens Mattin de bedoeling om de herkenbaarheid van Volvos te verhogen, “If you say that you’d recognise a Volvo from a hundred metres away today, I dare say the XC60 radiates a clear Volvo presence from at least twice that distance.

Volvo raamt jaarlijks 50.000 XC60’s te verkopen. De bouw van de nieuwe Crossover-SUV gebeurt in Gent en de verkoop start in de herfst van 2008.

Officieel: Volvo XC60

Officieel: Volvo XC60

Officieel: Volvo XC60

Officieel: Volvo XC60

Officieel: Volvo XC60

Officieel: Volvo XC60

Officieel: Volvo XC60

Officieel: Volvo XC60

Officieel: Volvo XC60

Officieel: Volvo XC60

Officieel: Volvo XC60

Officieel: Volvo XC60

Officieel: Volvo XC60

Officieel: Volvo XC60

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: Volvo XC60"

  1. Robin 13-10-2008 om 16:05

    voorkant gaat, achterkant vreselijk

Reageer

Reactie aan het plaatsen...