Spyshots: Volvo XC40 SUV (2017)

Spyshots: Volvo XC40 SUV (2017)Volvo werkt naarstig door aan de gloednieuwe XC40 SUV, nog dit jaar moet die het levenslicht zien!

Na het succes van de XC90 en XC60 wil Volvo graag snel werk maken van nog een SUV model, met de 40.1 Concept kregen we vorig jaar alvast een kleine voorsmaak. Nu is er beeldmateriaal opgedoken van het XC40 productiemodel in winterse omstandigheden, om de uiteindelijke vormgeving nog wat te bewaren voor de onthulling is de Zweed momenteel nog voorzien van een stevige portie camouflagetape.

Naast een op-en-top Zweeds interieur, stoere looks en praktische inborst verwachten we een 1.5-liter driecilinder (zowel benzine- als dieselmotor) als instapper én een T5 benzineversie als topversie. Een TwinEngine plug-in hybride komt er sowieso ook en na verloop van tijd wil Volvo ook met een volledig elektrische aandrijflijn naar buiten komen. Naast de XC40 SUV zullen de Gentse werknemers ook een S40 berline, V40 break en diverse Cross Country afgeleiden bouwen!

Gezien Volvo het Autosalon van Genève in maart zal aanwenden om het doek van de nieuwe XC60 te halen zou de Shanghai Motor Show in april de gelukkige zijn om de wereldpremière van de XC40 te huisvesten. Naast een Europese variant komt er ook een Aziatische evenknie met een Geely badge voorop, het moederbedrijf van Volvo.

Onze collega’s van AutoVisie.nl wisten zelfs een prototype in Amsterdam te spotten!

Spyshots: Volvo XC40 SUV (2017)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...