Officieel: Volvo XC60 SUV (2017)

Officieel: Volvo XC60 SUV (2017)De tweede generatie van de Volvo XC60 SUV is klaar voor een nieuw hoofdstuk in het succesverhaal en leent daarvoor heel wat invloeden van de grotere XC90!

Maar liefst negen jaar was de in Gent gebouwde XC60 een van de sterkhouders binnen het Volvo gamma, zelfs op het allerlaatste moment stuurde hij de Belgische SUV verkooplijstjes aan! Nu maken de veilige Zweden zich klaar om dat succes verder te zetten met een nieuwe generatie. De productie verhuist daarvoor wel naar Zweden (en China), bij Volvo Car Gent gebruiken ze de vrijgekomen ruimte om tegen september de compacte(re) XC40 SUV te bouwen!

Voor de vormgeving van de nieuwe XC60 keek Volvo goed naar de bestaande XC90 SUV met een soortgelijke grille, lichtblokken en achterbumper, de achterlichten blijven dan weer trouw aan de bestaande vorm. Ook binnenin lijkt alles sterk op de grote broer van de XC60, het sterke ruimtegevoel en Zweedse topafwerking maakt het nog steeds een gezellige place to be! Met diverse uitvoerigen (R-Design, Inscription, Momentum, ..) en een uitgebreide personalisatiecatalogus moet iedereen in staat zijn om een knappe XC60 samen te stellen.

De nieuwe Volvo XC60 is verkrijgbaar met als topmodel de bekroonde T8 Twin Engine plug-in-hybride benzinemotor, die tot 407 pk levert en van 0 naar 100 km/u gaat in slechts 5,3 seconden. Daarnaast is er ook een D4 (190 pk), D5 (235 pk), T5 (254 pk) en T6 (320 pk) viercilinder beschikbaar bij de lancering. In de wandelgangen wordt er intussen alreeds gefluisterd over de toevoeging van een gloednieuwe driecilinder benzinemotor die je ook zou kunnen krijgen als plug-in hybride.

Naast design en zuinigheid is veiligheid een van Volvo’s kernwaarden dus mag de nieuwe XC60 op dat vlak zeker niet onderdoen. Het gelauwerde City Safety systeem krijgt ondermeer de toevoeging van Steer Assist die een frontale aanrijding (vb met een tegenligger) tot een minimum moet beperken. Samen met een groot leger aan actieve en passieve hulpsystemen wil Volvo tegen 2020 nergens meer betrokken zijn in een ongeval met een dodelijke afloop. De semi-autonome Pilot Assist rijhulpfunctie (tot 130 km/u) is hier eveneens te verkrijgen.

De productie van het nieuwe Volvo XC60 gaat half april van start in de Torslanda-fabriek in Zweden, tegen de zomervakantie moet hij in België terug te vinden zijn bij je favoriete concessiehouder. Prijzen volgen snel!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...