Volvo Car Gent bouwde 248.705 wagens in 2016

Volvo Cars Gent - productie V60Volvo Car Gent maakt zich klaar voor een belangrijk jaar met de verwelkoming van de V60 en nieuwe XC40!

Na Audi Brussels komt Volvo nu ook met puike cijfers naar buiten. In Gent werd er in het afgelopen jaar namelijk 248.705 auto’s geproduceerd. Dat is 1,5 procent (of 3.800 wagens) minder dan in 2015, maar toch 18.000 méér dan aanvankelijk gepland in het begin van het jaar. De blijvende interesse voor XC60 – terwijl zijn opvolger al om de hoek loert – en de succesvolle V40 zijn de drijfsferen achter dit succes.

Naast een grote export (voornamelijk UK, Zweden, USA en Duitsland) blijf er ongeveer 5% van de geproduceerde wagens in België, in de komende jaren moet dat aantal wat aandikken want ook de Volvo V60 zal in Gent gebouwd worden.

Terwijl de Gentse Volvo productiefaciliteit in 2016 frequent een extra shift moest inlassen zal het de komende jaren er zeker niet rustiger op worden. Naast de opstart van de V60 komt de eerste telg van de nieuwe “compacte generatie” naar onze regio. Na de aftrap met de XC40 volgt er nog een S40 en V40 terwijl er ook een zuiver elektrische variant op de planning staat.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...