Officieel: Bentley Bentayga Mulliner (2017)

Officieel: Bentley Bentayga Mulliner SUV (2017)We schatten de kans redelijk ondenkbaar maar mocht de reguliere Bentley Bentayga SUV niet voldoen qua personalisatie en afwerking kan je vanaf nu terecht bij de specialisten van Mulliner.

Zoals we vorig jaar zelf konden ondervinden, de Bentayga is de eerste SUV van Bentley en per direct een ongelooflijk product van Britse klasse, ferme prestaties, een ruim interieur en (beperkte) offroadmogelijkheden. Mocht die 608 pk sterke 6.0-liter W12 (vanaf €215.000) toch buiten je budget vallen is er sinds kort ook een 4.0-liter TDI dieselmotor (uit de SQ7!) met 435 pk voorhanden die iets goedkoper (vanaf €177.265) voor de dag komt. Welke versie je ook kiest, de afwerking is subliem dankzij de vele toegewijde werknemers in Crewe die dag-in-dag-uit bezig zijn om jouw blitse SUV te verheven tot een comfortabel kunstwerk.

Maar blijkbaar is dat toch nog niet voldoende voor sommigen. Zo klinken de geruchten over een snellere Bentagya Speed steeds luider en nu komt Mulliner zich ook moeien inzake afwerking. Deze afdeling binnen Bentley hield zich in het verleden enkel bezig met de meest exclusieve projecten op basis van de Continental GT en Flying Spur, op het Autosalon van Genève staat hun eerste Bentayga te pronken. Kort erop ben je welkom bij Bentley Brussels in Drogenbos!

Met slechts een beperkt aantal beschikbare productieplaatsen is een Bentley Bentayga Mulliner sowieso exclusief en dan verzwijgen we de unieke mogelijkheden nog. Met het juiste budget (if you have to ask..) toveren ze een unieke two-tone koetswerkkleur tevoorschijn net zoals speciale champagneglazen, 22″ velgen, Ombré Burr Walnut Veneer afwerking en een Naim audio-installatie van de allerbeste kwaliteit.

Lees hier onze rijtest met de Bentley Bentayga 6.0 W12!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...