Officieel: Bentley Bentayga S V8 550 pk (2021)Aanschouw de 550 pk sterke Bentley Bentayga S, met de S van sportiviteit, straffer, stijver én scherper.

Sinds 2015 heeft Bentley met Bentayga SUV een luxueuze, praktische en functionele verkoopstopper in de aanbieding. Naast de V8, W12 en plug-in hybride variant was er klaarblijkelijk toch nog vraag voor een aangescherpte V8 variant … en zo werd de Bentley Bentayga S in het leven geroepen.

De Bentley Bentayga S is in basisvorm reeds voorzien van onder meer Bentley Dynamic Ride actieve rolstabilisatie, aangepaste (sportievere/scherpere) demping/luchtvering, sportuitlaatsysteem en straffere Sport modus.

Op visueel vlak doe je het met getinte koplampen, nieuwe 22” velgen, aangepaste bumpers, grotere achterspoiler, zwarte ovale uitlaatpijpen en een hoop glanzende zwarte accenten. Binnenin is er nog steeds keuze tussen talrijke personalisatiemogelijkheden met hoogwaardige materialen. De Bentayga S is te verkrijgen met vier, vijf of zelfs zeven zitplaatsen.

De 4.0-liter V8 levert in de S een gezonde 550 pk / 770 Nm waarmee je in 4,5 seconden naar 100 km/u knalt. Net voor de magische 300 km/u grens is het gedaan met accelereren. Toch zou een rijbereik van 650 km haalbaar moeten zijn met een volle benzinetank.

Een Belgische prijs werd nog niet gecommuniceerd, daarvoor verwijzen we jullie richting Bentley Brussels of Bentley Antwerp.