Officieel: Bentley Bentayga Hybrid (2021)Ook de milieuvriendelijke(re) Bentley Bentayga met stekker werd opgefrist.

Na de eerdere opfrisbeurt voor de Bentayga en Bentayga Speed laat Bentley weten dat ook de Bentayga Hybrid gefacelift werd. Hier zijn er dus extra mogelijkheden inzake technologie, uitrusting en personalisatie voorhanden naast een vernieuwde snoet/achterzijde. Uiteraard mét LED lichtblokken.

Onderhuids blijft de combinatie van een 3.0-liter V6 benzine en elektromotor (128 pk / 350 Nm) + batterijpack (17,3 kWh) behouden in de vernieuwde Bentley Bentayga Hybrid. Het systeemvermogen bedraagt nu slechts 449 pk / 700 Nm. Daarmee volstaan 5,5 seconden om 100 km/u aan te tikken, de topsnelheid ligt op 254 km/u.

Tevens spreken de Britten van een “fiscaal aantrekkelijke CO2 uitstoot” zonder dat ze die specifiek benoemen. Wel haalt de Bentley Bentayga Hybrid een zuiver elektrisch rijbereik van 39 km (WLTP) en een totale autonomie van 750 km. Bij Bentley Brussels helpen ze je graag verder met een configuratie-op-maat en/of bestelbon.

Naast de Bentayga Hybrid wil Bentley dit jaar nog een tweede model elektrificeren, vermoedelijk de Flying Spur. Tegen 2030 moeten ze zelf volledig elektrisch zijn!

Lees hier onze rijtest met de Bentley Bentayga W12!