Officieel: Bentlay Bentayga Speed facelift (2020)

Officieel: Bentlay Bentayga Speed facelift (2020)Na Bentley Bentayga V8 opfrisbeurt volgt uiteraard een soortgelijke make-over voor de Bentayga Speed en diens 6.0-liter W12 benzinemotor met 635 pk!

Bij Bentley gebruiken ze de Speed benaming voor hun topversies en dat is bij de populaire Bentayga SUV eveneens het geval. De basisversie (ietwat oneerbiedig voor een dergelijke brok luxe en comfort werd eerder dit jaar al opgefrist, nu is het aan de Speed uitvoering.

De vernieuwde Bentley Bentayga Speed rekent nog steeds op de 6.0-liter W12 benzinemotor met ongewijzigde prestatiecijfers (635 pk, 900 Nm, vierwielaandrijving, 8-traps automaat, 0-100 in 3,9 seconden en topsnelheid van 306 km/u) maar levert die net wat efficiënter aldus de Britse luxe(sport)wagenbouwer. Denk aan cilinderuitschakeling (waarbij zowel de linkse als rechtse cilinderbank uitgeschakeld kan worden, kwestie van de temperatuur op peil te houden), 48V boordnet (starter/generator) en een zeilfunctie. Wanneer het wat strakker gaat kan je kiezen voor de Sport rijmodus, Torque Vectoring by Braking en actieve rolstabilitiatie … maar vergeet niet dat je hier te maken hebt met meer dan 2.000 kg.

Kiezen voor een Bentayga Speed geeft je donkere koplampen, zwarte grille, riante spoiler, ovalen uitlaatmonden, aangepaste bumpers én de nodige Speed logo’s rondom, ook hier zijn de achterlichten volledig vernieuwd à la de . Desgewenst prijken er koolstofkeramische remschijven achter de knappe (en exclusieve) 22” lichtmetalen velgen. Qua personalisatie is zowaar alles mogelijk, initieel kan je kiezen uit 17 basiskleuren, 47 mogelijkheden via het Extended of Mulliner aanbod … of je laat Bentley gewoon zelf iets maken op basis van jouw voorkeur (en budget).

De uitgaande Bentayga Speed was er maar vanaf 220.000 euro (reken er gemakkelijk 100.000 euro aan extra’s bij), de nieuweling zal daar zeker niet ondergaan. Toch is niet 100% zeker of de Bentayga SUV met CO2 slurpende W12 hier ook effectief zal aangeboden worden, gezien de strengere CO2 uitstootnormen is het niet zo ondenkbaar dat Europa enkel de V8 en Hybrid meekrijgt.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...