Belgische prijs Bentley Bentayga Hybrid (2019): vanaf 170.731 euro

Belgische prijs Bentley Bentayga Hybrid (2019): vanaf 170.731 euroLuxe, comfort én een groene inborst, dat is de Bentley Bentayga Hybrid met plug-in hybridetechnologie.

Na de lancering van de extreem luxueuze én capabele Bentley Bentayga SUV met 6.0-liter W12 (608 pk, vanaf 220.580 euro) onder de motorkap volgde nog meer uitvoeringen zoals de 4.0-liter V8 Diesel (435 pk, vanaf 185.600 euro) en een 4.0-liter V8 benzinemotor (550 pk, vanaf 180.770 euro). Begin 2018 sprak Bentley al omtrent een Bentayga Hybrid, meer dan een jaar later maken ze zich klaar voor de Europese marktlancering.

Bij Bentley Brussels (nabij Drogenbos) ben je welkom om een Bentayga Hybrid bestelbon te tekenen in ruil voor minimaal 170.731 euro. Al raden we toch wat meer budget te voorzien voor de nodige opties en personalisatie.

De Bentley Bentayga Hybrid doet het met een 3.0-liter V6 benzinemotor en doorgedreven elektrohulp, goed voor een gecombineerd vermogen van 450 pk / 700 Nm. Daarmee doe je 5,5 seconden voor de 0-100 sprint en kan je een topsnelheid van 254 km/u halen. Interessanter is de beperkte CO2 uitstoot van 79 g/km! De Bentayga Hybrid kan zuiver elektrisch tot 39 km ver rijden (WLTP), de batterij volledig opladen neemt dan weer 2,5 uur in beslag.

Naast een extra laadklep en Hybrid badges zijn er geen noemenswaardige visuele verschillen, via het infotainmentsyteem kan je uiteraard de nodige informatie (verbruik, energiestroom, …) meevolgen. Deze Bentayga krijgt drie specifieke rijmodi mee, zijnde EV Drive (zuiver elektrisch), Hybrid Mode (efficiënt samenspel tussen benzine+elektromotor) en Hold Mode (zuiver op de benzinemotor rijden, ideaal om batterij te sparen voor in de stad).

De Bentayga Hybrid is de allereerste Bentley met plug-in hybridetechniek en daardoor ook behoorlijk interessant voor de “zakelijke” rijders onder ons, rationeel gezien is het ook de goedkoopste Bentayga! De Bentayga Speed – die we binnenkort ook in de showroom verwachten – is dan weer de duurste.

Lees hier onze rijtest met de Bentley Bentayga W12!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...