Officieel: Bentley Bentayga facelift (2020)

Officieel: Bentley Bentayga facelift (2020)Bentley frist haar populaire Bentayga SUV op.

Op ongeveer vier jaar wist Bentley reeds 20.000 exemplaren van de Bentayga te verkopen (waarvan 70% aan nieuwe klanten), niet slecht voor een (peperdure) luxueuze SUV. Met een deugddoende facelift wil de Britse luxewagenbouwer dat succes verderzetten.

De vernieuwde Bentley Bentayga volgt op visueel vlak de Continental GT en Flying Spur met prominentere grille, LED Matrix lichtblokken (mét kristalglas) vooraan en ovaalachtige LED lichtclusters achteraan. Met 20 mm spoorbreedte wil Bentley de rijdynamiek nog wat versterken. Uiteraard groeien ook de personalisatiemogelijkheden met de toevoeging van Viridian Green en Patina White lakkleuren.

Het interieur krijgt een nieuwe middenconsole, nieuw stuurwiel, nieuwe deurpanelen, nieuwe stoelen en extra technologie (head-up display, 10,9” infotainmentsysteem, Apple CarPlay / Android Auto, WiFi hotspot, …) mee. Nog steeds is er keuze tussen een vier- of vijfzitsconfiguratie, in de meest royale versie (vier zitplaatsen) krijg je achterin 3 cm méér knieruimte en tot 10 cm méér beenruimte, de meest functionele (vijf zitplaatsen) is vanaf heden ook te combineren met stoelventilatie achterin. Tevens zijn er twee nieuwe houtsoorten (Koa en Crown Cut Walnut) voorhanden.

De Bentley Bentayga blijft beschikbaar met een 6.0-liter W12 (608 pk) of 4.0-liter V8 (550 pk) benzinemotor al blijft de fiscaal aantrekkelijkste versie de (plug-in) Hybrid (450 pk) waarbij een 3.0-liter V6 benzine innig samenwerkt met een elektromotor. Later zal ook de krachtige Speed versie (635 pk) opgewaardeerd worden, omtrent de Bentayga Diesel is er minder duidelijkheid.

Later dit jaar kan je de gefacelifte Bentley Bentayga ontdekken (eerst als V8) bij Bentley Brussels in Drogenbos, prijzen zullen in de lijn liggen van het huidige aanbod.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...