Officieel: Bentley Bentayga Diesel [435 pk / 900 Nm]

Officieel: Bentley Bentayga Diesel [435 pk / 900 Nm]De Bentayga was alreeds de eerste SUV voor Bentley, nu krijgt deze kolossale Brit ook de allereerste dieselmotor ingelepeld..

Luxe, comfort, vermogen, offroadcapaciteiten en zelfs een stevige portie rijdynamiek, dat is de gloednieuwe Bentley Bentayga in een notendop. Peperduur en reusachtig groot past er ook wel nog goed bij maar dat lijkt op papier geen probleem voor het vermogende veeleisende Bentley cliënteel.. De 6.0-liter TFSI twaalfcilinder met 608 pk is momenteel de enige krachtbron in de catalogus, begin 2017 komt daar een 4.0-liter V8 dieselmotor bij die we eerder al zagen bij de Audi SQ7. Ergens in de toekomst krijgt de Bentayga normaliter ook nog een plug-in hybride motorisatie.

Dat een gerenommeerde Britse sportwagenbouwer nu ook al dieselmotoren gaat aanbieden lijkt misschien wat vreemd, we gaan er alvast van uit dat zo’n smeuïge zelfontbrander best goed zal passen bij de luxueuze SUV. Visueel zijn er ook geen echte verschillen tussen de benzine en dieseluitvoering, de “twin quad” uitlaatmonden van deze laatste zijn wel wat hoekiger.

De vierliter V8 met twee turbo’s levert in de Bentley Bentayga Diesel een gezonde 435 pk en maar liefst 900 Nm koppel. Da’s goed voor een nul-naar-honderd chrono in 4,8 seconden en een (begrensde) topsnelheid van 270 km/u. De CO2 uitstoot ligt op 210 g/km en in theorie verstook je maar 7,9 liter diesel per 100 km, een rijbereik van meer dan 1.000 km moet dus mogelijk zijn dankzij de brandstoftank van 85 liter!

Een Belgische prijs voor de Bentley Bentayga Diesel is momenteel nog niet weten, vermoedelijk ligt deze wel onder de €215.017 (vanafprijs!) die de Britten vragen voor de W12 variant!

Lees hier onze rijtest met de Bentley Bentayga W12!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...