Preview: Bentley Bentayga Speed (2018)

Preview: Bentley Bentayga Speed (2018)Zit er iemand te wachten op een (nog?) snellere Bentley Bentayga?

Met de Bentayga profileerde de Britse sportwagenbouwer zich als eerste luxe(sportwagen)merk binnen het populaire SUV gamma. Een fenomenale prestatie op vlak van interieurafwerking, prestaties, luxe en praktisch vernuft, zelfs offroad weet de kolossale Bentley te overtuigen. Als trendsetter in dit segment kregen ze wel wat slijk over zich met de “aparte vormgeving”, over vier jaar is iedereen dat ook vergeten omdat de concurrentie ook dergelijke uitvoeringen hebben.

Op vlak van motoren kan je de Bentley Bentayga bestellen met een 6.0-liter W12 (607 pk) benzinemotor en een gloednieuwe 4.0-liter TDI (435 pk) diesel. Toch blijkt er vraag te zijn naar een straffere versie en als er vraag naar iets is dan doen dergelijke luxemerken wat van hun verwacht wordt.

Ergens eind 2017 of begin 2018 moet die Bentayga Speed dus werkelijkheid worden. In analogie met de Mulsanne Speed en Continental GT Speed verwachten we 640 pk à 650 pk en een straffer uiterlijk. Ook zou Bentley graag de topsnelheidgrens van 200 mph (322 km/u) willen breken, geen enkele SUV deed hun dat voor. De Bentayga W12 is daar technisch gezien perfect tot toe in staat maar wegens de veiligheidsmarges van de banden moet je het nu slechts doen met .. 301 km/u!

Naast de straffere Bentayga Speed verwachten we ook nog een zuinige Bentayga Plug-in Hybrid en Bentayga EWB met extra beenruimte achterin!

Lees hier onze rijtest met de Bentley Bentayga W12 TFSI!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...