Video: Top Gear test de Bentley Batur Mulliner W12 750 pk (2023)Hoe goed is de superexclusieve, superdure en bijzonder krachtige Bentley Batur?

Met een Continental GT W12 heb je sowieso weinig te klagen. Een blitse bolide met een hoop vermogen en tegelijk voldoende luxueus en comfortabel voor (langere) roadtrips. Desgewenst met wapperende haren als je voor een Continental GT Convertible kiest!

Toch wou Bentley graag nog wat zotter extremer gaan, speciaal voor voor hun trouwste klanten. Toch de top 18 want zoveel exemplaren zal Bentley van de exclusieve Batur bouwen. Aan een prijskaartje van 2 miljoen euro, zonder belastingen of (leuke) extra’s. Ter vergelijking, voor een reguliere Conti GT W12 vragen ze in Drogenbos minstens 284.808 euro.

Naast de zichtbare aanpassingen/updates komt de Bentley Batur ook met een 750 pk / 1.000 Nm sterke variant van de iconische 6.0-liter W12 benzinemotor. Hiermee zit je in minder dan 3,5 seconden aan 100 km/u en pas bij 335 km/u is de topsnelheid bereikt. Iets rustiger cruisen en gewoon genieten van de (super)hoogwaardige audiosysteem is natuurlijk ook perfect mogelijk. Iets dat Tom Ford (Top Gear) voor ons even ging verifiëren in een prachtige omgeving.

Net zoals de dakloze Bacalar is deze Batur het geesteskind van de Mulliner afdeling die al je personalisatiedromen kunnen realiseren. Toch mits voldoende budget ter beschkking.

Toekomstige Bentley producten zullen diverse designelementen overnemen van de blitse Batur. De kolossale W12 gaat op korte termijn wel verdwijnen. Bentley wil tegen 2030 een gamma dat zowaar enkel uit full electric luxewagens bestaat.