Officieel: Bentley Continental GT Speed Convertible (2021)Ook van de dakloze Continental GT Convertible komt Bentley met een 659 pk sterke Speed topversie.

Eerder dit jaar kwam Bentley alreeds met de Continental GT Speed en relatief snel volgt nu ook een Continental GT Speed Convertible variant. Theoretisch gezien is dat maar twee modellen mixen, in de praktijk is het allemaal net wat complexer. Het Speed verhaal kan je mooi samenvatten in een aangedikte vormgeving, sportiever interieur, scherpe rijdynamiek en wat extra vermogen.

Ook voorin de Conti GT Speed Convertible ligt de 6.0-liter W12 benzinemotor, goed voor 659 pk / 900 Nm! Met vierwielaandrijving en een vlot schakelende 8-traps automaat schiet je met wapperende haren in 3,7 seconden naar 100 km/u. En bij 335 km/u bereik je de topsnelheid.

Met een specifieke afstelling voor het onderstel en stuurgevoel moet de Britse luxecabrio net wat directer aanvoelen. Wat ook helpt is de vierwielsturing, adaptieve luchtvering, 48V boordnet met actieve stabilisatorstangen, blitse 22” velgen en een elektronisch sperdifferentieel op de achteras.

Dynamische inborst of niet, op 17 seconden (max 50 km/u) opent de stoffen dakconstructie (die je in 7 kleuren kan krijgen) en profiteer je met vier inzittenden van een aangenaam en bijzonder luxueus lifestyle gevoel.

Diep verscholen in het persbericht staat er dat de nieuwe Continental GT Speed (Convertible?) momenteel niet beschikbaar is in de EU27 (Europese Unie + UK). Contact opnemen met Bentley Brussels in Drogenbos kan je ongetwijfeld vooruit helpen.