Officieel: Bentley Continental GT Speed (2021)Met een 659 pk sterke W12 benzinemotor in het vooronder is de nieuwe Continental GT Speed dé meest dynamische Bentley ooit.

Feest bij Bentley te Crewe (HQ, net onder Manchester) waar vandaag het doek van de nieuwe Continental GT Speed werd gehaald. Net zoals voordien mag je de Speed variant zien als de aangescherpte/krachtigere uitvoeringen voor de dynamische meerwaardezoekers. Dit zonder het befaamde GT gevoel (oa het nodige comfort) te verwaarlozen.

De derde generatie Continental GT zag het levenslicht in 2018 en is zowel te verkrijgen met een 4.0-liter V8 als 6.0-liter W12. Die laatste werd als basis gebruikt voor de Speed topversie, Bentley sleurde er zowaar 659 pk / 900 Nm uit! Vierwielaandrijving en een 8-traps sportautomaat zorgen voor een optimale krachtontplooiing. Dat doen ze behoorlijk goed want voor 0-100 km/u sprintjes heb je hiermee maar 3,6 seconden nodig. Bij 335 km/u is het gedaan met accelereren…

Personalisatie is maar een woord bij Bentley al doet de Speed het sowieso met 22” lichtmetalen velgen en een “karaktervollere” sportuitlaat. Via de optielijst tover je ondermeer keramische remschijven, vierwielsturing, luchtvering met 3 kamers, adaptieve dempers en actieve rolstangen (48V) tevoorschijn die je Conti GT Speed nog beter (en duurder!) maken. Een bestelbon opmaken kan in Drogenbos bij Bentley Brussels. Reken daarvoor op toch minstens 255.000 euro.