Officieel: Bentley Continental GT Speed 2016 [643 pk / 840 Nm]

Officieel: Bentley Continental GT Speed 2016 [643 pk / 840 Nm]Na de cosmetische facelift van vorig jaar voor de snelste Bentley Continental GT komen de Britten nu met wat meer vermogen op de proppen.

Zo’n Continental GT met een V8 in het vooronder is de logische keuze voor wie een begeerlijke Gran Tourer wil kopen met het hoofd én het hart, initieel was deze – intussen stevig op leeftijd zijnde – klassebak enkel te verkrijgen met de kolossale W12 aan boord. Deze is vandaag nog steeds te verkrijgen en als je gaat voor de Speed uitvoering krijg je nog meer kracht ter beschikking, in de vernieuwde vorm komt er daar nu 8 pk en 20 Nm bij waardoor het geheel aftikt op een niet te missen 643 pk en 840 Nm.

De nul-naar-honderd sprint is voorbij in slechts 4,1 seconden met de vernieuwde Continental GT Speed en de topsnelheid van 331 km/u blijft behouden. Bentley benadrukt nog even dat het grote verschil niet in de (beperkte) vermogenstoename zit, eerder in de manier hoe de kracht wordt aangewend. Zo is het volledige koppel beschikbaar tussen 2.000 en 5.000 tpm, het meest gebruikte toerengebied tijdens rustige – en minder rustige – ritten.

Behalve de gekende stijlelementen van een Speed uitvoering voorziet Bentley ook een gloednieuwe Black Edition voor de Continental GT Speed. Voordelen daarvan zijn heel wat zwarte accenten – verrassing! – en glimmend vijfspaaks 21″ lichtmetaal, rode remklauwen en een contrasterende uitvoering voor de splitter vooraan, diffusor en skideskirts. Voor wie het leven toch wat kleurrijker inziet kan ook rode, gele of zelfs paarse accenten krijgen, zelfs een two tone kleurstelling is mogelijk. Het zwarte thema wordt natuurlijk ook doorgetrokken naar het interieur.

Bestellen van deze Continental GT Speed kan per direct bij Bentley Belgium in Zaventem, de eerste exemplaren worden deze zomer geleverd. Een nieuwe vanafprijs is er op dit moment nog niet (de oude kost je minstens €212.000), deze volgt ongetwijfeld binnenkort. Hetzelfde kunnen we zeggen van een krachtigere Continental GTC Speed, de dakloze evenknie.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...