Poll: Aston Martin DBX vs Bentley Bentayga vs Ferrari Purosangue (2023)Wanneer je in de markt bent voor een potente SUV, ga je dan voor de Aston Martin DBX 707, Bentley Bentayga S of Ferrari Purosangue?!

Of de jeugd vandaag de dag een poster van een potente SUV boven hun bed heeft hangen weten we niet. Wel is het anno 2023 meer dan duidelijk dat een pk-geile SUV een (commercieel) interessante gammatoevoeging is voor sportwagenfabrikanten. Voornamelijk het toegenomen gebruiksgemak en comfortniveau lijken dé troefkaarten terwijl het qua prestaties zeker snor zit. Maar welke Super SUV geniet je voorkeur, de Aston Martin DBX, Bentley Bentayga of Ferrari Purosangue?

De Ferrari Purosangue is de jongste van dit trio, het Italiaanse merk heeft zelfs niet graag als we hem als SUV omschrijven. Omtrent de kwaliteiten van de 725 pk sterke 6.5-liter V12 benzinemotor in het vooronder is er weinig discussie mogelijk. Na 3,3 seconden tik je 100 km/u aan en in de koffer krijg je 473 liter bagage. Toch wanneer je er een bestelbon mag tekenen voor minstens 387.431 euro.

De Bentley Bentayga draait al sinds 2015 (!) mee, na de W12 motorisatie volgde ook een 4.0-liter V8 benzine evenknie met 550 pk. De Bentayga S variant is even krachtig maar komt met een aangescherpt rijgedrag. Dankzij launch control zit je na 4,5 seconden aan 100 km/u. In deze luxueuze SUV is er ruimte voor 392 liter bagage. De Belgische vanafprijs ligt op 227.968 euro.

Naast de reguliere DBX met 550 pk heeft Aston Martin ook een krachtigere DBX 707 ter beschikking. Inderdaad, hier produceert de vierliter V8 zowaar 707 pk! Deze Britse krachtbeul kost hier minimaal 250.000 euro en heeft een koffervolume van 638 liter.

Wie écht twijfelt tussen een DBX, Bentayga of Purosangue zit officieel met een luxeprobleem. Misschien kan het directe videovergelijk van onze Britse CAR Magazine collega’s wel helpen?

Aston Martin vs Bentley Bentayga vs Ferrari Purosangue

View Results

Laden ... Laden ...