Video: Carfection test de Bentley Continental GT Speed (2021)De Bentley Continental GT Speed wil niet enkel aantrekkelijk, luxueus en comfortabel zijn maar tegelijk ook scherp sturen. Lukt hem dat?

In afwachting van de Continental GT Hybrid is Bentley’s instapper te verkrijgen met een V8 of W12 benzinemotor, zowel in gesloten (coupé) als open (cabrio) vorm. De stijlvolle Brit biedt véél luxe en comfort en benadrukt als dusdanig zijn befaamde Grand Tourer kwaliteiten. Maar misschien mag het wel wat harder, scherper en directer? Dan moet je richting de Continental GT Speed!

De derde generatie Continental GT Speed wil de meest dynamische Bentley ooit zijn met ondermeer vierwielsturing, luchtvering, actieve rolstabilisatie. Tegelijk werd het vermogen van de 6.0-liter W12 opgekrikt tot 659 pk / 900 Nm. Het vermogen vloeit nog steeds via een 8-traps (sport)automaat richting de vier wielen al werd de setup grondig aangepast.

Aan het stoplicht heb je maar 3,6 seconden nodig om 100 km/u te bereiken! Vervolgens gaat het acceleratiefeest door tot 335 km/u! Keramische remschijven zorgen voor de nodige stopkracht.

Henry Catchpole van Carfection kon reeds proeven van deze straffe Conti GT in zomerse omstandigheden. Zelf het betrokken rijgedrag – al dan niet met wapperende haren – ontdekken kan mits je minimaal 250.000 euro achterlaat bij Bentley Brussels.