Officieel: Bentley Continental GT V8 (2019)

Officieel: Bentley Continental GT V8 (2019)Bentley voorziet de Continental GT en Continental GT Convertible opnieuw van een “meer toegankelijke” V8 benzinemotor.

Omdat niet iedereen in staat is om te genieten (wegens CO2 regelgeving) van de knappe 6.0-liter W12 in de nieuwe Continental GT (en diens dakloze GTC afgeleide) voorziet Bentley haar knappe Grand Tourer opnieuw van een V8 instapversie. Die is een pak lichter en dus wendbaarder, niet onlogisch dat de vorige V8 modellen gretig verkocht werden!

In de nieuwste generatie is de 4.0-liter twin turbo V8 benzinemotor goed voor 550 pk en 770 Nm koppel waarmee je in 4 seconden 100 km/u kan aantikken, doorrazen kan tot 318 km/u. De 8-traps automaat en vierwielaandrijving blijven behouden. Om het verbruik en CO2 uitstoot nog verder te drukken is deze versie voorzien van cilinderuitschakeling én een start/stop systeem.

In tegenstelling tot de vorige generatie Continental GT V8 (met rode Bentley logo’s in de velgen en een andere uitlaat) zijn er nu geen noemenswaardige visuele verschillen met de W12 uitvoering. Wél grijpt de Britse luxewagenbouwer uit Crewe deze kans aan om extra kleuren, velgen en uitvoeringen te introduceren.

De Bentley Continental GT V8 komt deze zomer ten tonele, direct als Coupé en Convertible. Prijzen volgen later en zullen vermoedelijk onder de 200.000 euro duiken.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...