Officieel: Bentley Mulliner Batur coupe 740 pk W12 (2022)Na de Bacalar komt Bentley – meer specifiek de Mulliner afdeling – met de bijzonder Batur coupé. Dit in zeer exclusieve oplage van slechts 18 exemplaren.

In navolging van de dakloze Bacalar is er nu de Bentley Batur coupé. Volgens de Britse autoconstructeur geen verbouwde Continental GT maar écht een gloednieuw product. Dit vanwege de Mulliner personalisatiedivisie.

Onder de langgerekte motorkap ligt de gekende 6.0-liter W12 benzinemotor met 740 pk en 1.000 Nm. Vermoedelijk de laatste nieuwigheid met de twaalfcilinder al zou een “final goodbye” ook perfect mogelijk zijn.

De productie van de Batur is beperkt is tot slechts 18 exemplaren. Allemaal bijzonder prijzig (bijna 2 miljoen euro, exclusief btw) en reeds toegewezen aan gelukzalige klanten. Die krijgen de nodige vrijheid inzake personalisatie. Wel zouden diverse designelementen van de Batur doorvloeien naar toekomstige productiemodellen. De eerste Batur’s worden wel pas midden 2023 afgeleverd.

Een eigen Continental GT Speed met W12 bestellen kan in Drogenbus bij Bentley Brussels.