Officieel: Bentley Bentayga SUV

Officieel: Bentley Bentayga SUVDe komende jaren krijgen we diverse luxe SUV’s van premiumconstructeurs, Bentley bijt de spits af met de gloednieuwe Bentayga!

Na een conceptuele voorbode enkele jaren geleden krijgen we vandaag een productie-exemplaar dat zijn wereldpremière zal beleven op het komende Autosalon van Frankfurt. De vormgeving is behoorlijk indrukwekkend met stevige afmetingen (zevenzitter!), een grote grille en de obligatoire Bentley logo’s met hier en daar een snuifje “hedendaags DNA”, anderzijds is het geen gemakkelijke taak om een dergelijke massa sexy te doen lijken. Dankzij het gebruik van lichtgewicht materialen verkreeg Bentley bovendien een dieet van 236 kg, toch zet deze Bentayga nog een stevige 2,4 ton op de weegschaal.

Aan de buitenzijde krijgen we nog LED verlichting, een stoere beschermplaat, gespierde achterzijde met twee platte uitlaten, aluminium dakrails en 20″ tot 22″ lichtmetaal. Binnenin moet de Bentayga niet onderdoen voor de Continental GT en Flying Spur met premium leder, hout en chroom, een 8″ infotainmentsysteem en alle hedendaagse luxe en weelde die je in dit segment mag verwachten. Ook de optielijst volgt die gedachtestelling, om alvast een idee te geven: een 1.950 W soundsysteem, champagnehouders, koffertassen, Android Tablets in de hoofdsteunen, 4G/WiFi verbinding, vier losse zetels achteraan, …

De Bentayga komt eerst naar buiten met een 6.0-liter W12 motor met 600 pk en 900 Nm, vierwielaandrijving en een achttraps ZF automaat. Hiermee kan je de 0-100 km/u sprint afleggen in 4 seconden en ligt de topsnelheid net boven 300 km/u, geen slechte prestaties! Dit allemaal in combinatie met een CO2 uitstoot van 292 g/km en een gemiddeld verbruik van 12,8 liter (hoogwaardige) benzine. Mocht dit toch ietwat teveel van het goede zijn, later komt er ongetwijfeld een Bentayga met V8 motor, een plug-in hybride en misschien zelfs een diesel!

De eerste leveringen staan gepland voor begin 2016 terwijl we momenteel nog geen prijs hebben, Bentley Belgium in Sint-Stevens-Woluwe kan je misschien wel al verder helpen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...