Officieel: Bentley Flying Spur W12 S [635 pk / 820 Nm]

Officieel: Bentley Flying Spur W12 S [635 pk / 820 Nm]Bentley voorziet de wereld van nog meer luxe en vermogen met de vierdeurs Flying Spur W12 S!

Binnen het Bentley gamma hebben we normaliter twee stromingen, een ‘instapper’ met een 4.0-liter V8 en de 6.0-liter W12 topversie. Van beiden is er sinds enkele jaren ook een topversie die respectievelijk S en Speed werd gedoopt maar nu zondigen de Britten tegen die logica met de introductie van de Flying Spur W12 S. Het zal het vermogende cliënteel ongetwijfeld worst wezen..

De Flying Spur W12 S onderscheidt zich van zijn reguliere W12 versies met 10 pk en 20 Nm extra, goed voor een totaal van 635 pk en 820 Nm! De topsnelheid van 325 km/u ligt hier ook nog eens 5 eenheden hoger! Nul naar honderd kilometer sprintjes voltooi je met vier inzittenden gewoon in 4,5 seconden dankzij de vierwielaandrijving (standaard 40:60) een vlotte achttraps ZF automaat met sportmodus. Optioneel zijn er hier keramische remschijven te verkrijgen met rode of zwarte zuigers! Verbruik- en CO2 cijfermateriaal ontbreekt hier op dit moment.

Behalve wat krachtigere prestaties krijg je ook unieke donkere en sportieve stijlelementen mee, zowel aan de buitenkant als binnenin. De grille vooraan is eveneens zwarter dan normaal, net zoals bij de Flying Spur V8 S! Standaard rolt deze Bentley Flying Spur W12 S op 21″ zevenspaaks lichtmetaal maar ook een vijfspaaks variant is mogelijk.

De meerprijs ten opzichte van een reguliere Bentley Flying Spur W12 (vanaf €205.579) is op dit moment nog niet duidelijk. Als je snel je interesse duidelijk maakt bij Bentley Belgium zit je bij de eerste leveringen die starten nog voor de jaarwisseling!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...