Officieel: Bentley Flying Spur

Bentley Flying Spur
Bentley heeft deze week het doek gelift van de nieuwe Flying Spur: het vlaggenschip in de Continental-reeks.

Zoals reeds eerder aangekondigd, brengt Bentley de nieuwe Flying Spur mee naar het Autosalon van Genève. De fotootjes lekten bovendien zelfs al iets vroeger, maar de officiële details wilden we jullie ook niet onthouden. Het design van de wagen kreeg een evolutie eerder dan een revolutie en leent elementen van zowel de Continental GT als de Mulsanne. Zo lijkt de nieuwe Flying Spur een stukje lager en wijder, wat extra in de verf gezet wordt door de nieuwe lijnen en gespierde schouders. De LED-koplampen, enorme ventilatieroosters in de voorbumper en de knappe 19- tot 21-inch lichtmetalen velgen kunnen we natuurlijk ook niet over het hoofd zien.

Onderhuids werd er aan de Flying Spur meer gesleuteld. De stijfheid van het koetswerk nam zo toe met 4 procent en het model weegt voortaan 50 kilogram minder dankzij een aluminium motorkap en polymere composieten voor de kofferklep. Binnenin werd het interieur bovendien volledig hertekend. Er zijn maar liefst 600 nieuwe componenten! Nieuwe zachte ledersoorten, exclusieve houtafwerkingen en een opgewaardeerd infotainment systeem met een 8-inch display zijn er enkele van. En ook de achterste passagiers worden in de watten gelegd: Wi-Fi connectiviteit, een 64 GB harde schijf, draadloze hoofdtelefoons en twee 10-inch displays. Alles wordt bediend via een afstandsbediening met touchscreen, zoals we ook al zagen in de nieuwe Jaguar XJ.

Bij de lancering zal de nieuwe Flying Spur uitsluitend verkrijgbaar zijn met een twin-turbo 6.0-liter W12 die een ongelooflijke 625 pk produceert. Het motorkoppel is met 800 Nm zowaar nog impressionanter. Schakelen gebeurt via een automatische achtbak en de aandrijving gebeurt permanent via de vier wielen. De limousine sprint van 0-100 km/u in 4,6 seconden en haalt een topsnelheid van maar liefst 322 km/u. Dom Pérignon in the fast lane…

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...