Autosalon Geneve 2014 Live: Fiat

Autosalon Genève 2014 Live: FiatBij de Italiaanse vrienden van Fiat vinden we naast 2 stoere Cross modellen ook nog de opgefriste 500 en de 500L Beats Edition op de stand in Genève.

We hadden laatstleden nog een rijtest met de Panda 4×4 en de Freemont, toch ziet Fiat nog brood in een extreme uitvoering. De Panda Cross komt naast dit aanwezige geel gelukkig ook nog met andere opties qua koetswerkkleur, de extra brede spatborden en CROSS opschriften zijn dan weer standaard. De grille vooraan en de achterkant werden ook voorzien op het avontuur met een een nieuwe beschermplaat, om heelhuids op de bestemming te geraken ligt deze gele Panda nog wat hoger op de weg. De Fiat Freemont is op zich al vrij avontuurlijk ingesteld, daarom weet de Cross uitvoering voornamelijk een aantrekkelijke uitrusting te brengen. Een knap kleurtje, reusachtige velgen en bullbar vooraan, deze Fiat heeft het allemaal. Wel niet te snel enthousiast worden, we zien hem pas in januari bij de dealer!

Ook werd de legendarische Fiat 500 wat opgeleukt voor dit jaar, echte veranderingen zou het koperspubliek niet appreciëren dus is het ook even zoeken naar de feitelijke wijzigingen. We helpen je even op weg: nieuwe – exclusieve! – koetswerkkleuren, interieurbekledingen, een digitaal TFT scherm en een uitgebreide Mopar catalogus voor doorgedreven personalisatie. Qua motoren blijft alles vrij gelijk al verwelkomen we graag de gretige TwinAir Turbo met 105 pk!

De grotere 500L werd gelukkig ook niet over het hoofd gezien nu heel wat aandacht naar de stoere 500L Trekking en de grote 500L Living gaat. De normale variant is vanaf heden beschikbaar in een Beats Edition uitvoering, zoals de naam al doet vermoeden krijgt hij een stevig geluidssysteem mee. Ook zijn er nieuwe mogelijkheden om je 500L uniek te maken zoals een matzwarte of matgrijze lak, al dan niet gecombineerd met een contrasterend zwart dak. Ook krijgen we 2 nieuwe topmotoren, zo krijgt de dieselzijde en 1.6-liter MultiJet met 120 pk & 320 Nm, terwijl de benzinemensen vanaf heden kunnen gaan voor de 1.4-liter T-Jet met 120 pk & 215 Nm.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...