Impressie: BMW i8 Spyder

BMW-i8-Spyder-impression
Benieuwd hoe de dakloze BMW i8 eruit zal zien?

Wie in deze tijden met een sportieve Coupe op de proppen komt, heeft uiteraard ook al rekening gehouden met een cabriovariant. Vroeger moest er heel wat verstevigd of opnieuw ontwikkeld worden, nu mag je dankzij de toegenomen stijfheid spreekwoordelijk het dak gewoon weg denken. Misschien wat kort door de bocht, maar even lang duurt het zeker niet meer. En toen de BMW i8 nog meermaals gepresenteerd werd in Concept trim, zagen we ook al een Spyder variant verschijnen, we moeten er dus niet echt aan twijfelen dat deze ook in productie zal gaan.

De bekende digitale tovenaar Theophilus Chin brengt ons nu een duidelijke impressie van wat we mogen verwachten. Als basis werd er uiteraard de recent onthulde BMW i8 Coupe genomen! De eerste BMW i3’s zouden als alles een beetje mee zit nog net in 2013 geleverd worden, de i8’s zouden dan tegen de zomer leverbaar moeten zijn. Dat maakt dat we de Spyder tegen eind 2014 nog kunnen verwachten, uiteraard afhankelijk van hoe de BMW i productie en verkoop loopt.

Welke dakconstructie de Duitsers zullen nemen voor de i8 Spyder is nog niet duidelijk. Een traditionele hard- of softtop zijn uiteraard mogelijke opties maar qua ruimte nemen die veel plaats in. Een afneembaar dak – met nooddak – lijkt een aannemelijke optie, net zoals we zagen bij de Lamborghini Aventador Roadster. Voor de motorisatie hebben we minder twijfel, normaliter krijgt deze dezelfde driecilinder met 231 pk die geholpen wordt door een elektrisch exemplaar met 131 pk. Hiermee zal de open versie slechts enkele tellen trager naar 100 km/u accelereren dan zijn gesloten variant. De prijs maakt dan weer de omgekeerde beweging, zo zou je ongeveer €20.000 moeten bijbetalen voor de Spyder op de circa €130.000 die je zal moeten betalen voor de Coupe.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...