Impressie: BMW M2 Coupe

BMW 2 M Coupe
Naast de M235i is het ook uitkijken naar de opvolger van de BMW 1-Reeks M coupé.

Een BMW M135i is geen 1-Reeks M Coupé, dat weten zij die beide wagens aan de tand voelden maar al te goed. De ene is een beschaafde maar bloedsnelle hatchback, de andere is een hittezoekend projectiel. De coupé-versie van de M135i genaamd BMW M235i konden we vorige week al voor de eerste keer aanschouwen, maar op de BMW M2 Coupé of 2-Reeks M-Coupé zal het nog even wachten zijn. Dankzij een Photoshop-vaardig man krijgen we toch al een eerste impressie.

Onder de motorkap krijgt de M2 hoogstwaarschijnlijk hetzelfde blok als de M235i, maar in deze gedaante zou de 3.0-liter zes-in-lijn wel eens 350 pk kunnen leveren. Op gewicht zal logischerwijs ook bespaard worden, zowel buitenaf als in het interieur. De M2 Coupé krijgt immers geen halve, maar een volledige M-behandeling. Koolstofvezel, een mechanisch sperdifferentieel, een stijverige ophanging, sterkere remmen, noem maar op! Deze wagen wordt zonder twijfel de circuit-georiënteerde versie van de M235i. En vierwielaandrijving als bij de M135i wordt waarschijnlijk achterwege gelaten.

Terwijl de 1-Reeks M Coupé uitsluitend met manuele zesbak te verkrijgen was, zal de nieuwkomer vermoedelijk ook een zeventraps automaat als optie krijgen. En natuurlijk ook een agressieve bodykit met grote luchtinlaten, vier uitlaatpijpen en scherpe bumperschorten. Rest ons alleen nog geduld: de 2-Reeks verwachten we pas op de weg in 2014, de M2 of 2-Reeks M Coupé ten vroegste eind dat jaar of in 2015. (Via: AE)

Lees hier onze rijtest met de BMW M135i (+Video!)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...