Preview: BMW i5 Touring EV Electric (2023)Geheel volgens de verwachtingen heeft BMW de komst van de zuiver elektrische i5 aangekondigd. Dit zowel als i5 Berline en praktische(re) i5 Touring!

Eind 2023 zal BMW een gloednieuwe 5 Reeks generatie presenteren. Verwacht een soortgelijke vormgeving als nu maar met een hoop extra technologie, rijhulp, veiligheid en hightech gadgets. Naast gekende benzine- en diesels (met 48V mild hybride ondersteuning) verwachten we wederom de nodige plug-in hybrides. Met eventueel een xDrive50e als nieuwe topversie zoals in de vernieuwde BMW X5 SUV!

Toch is hét grootste nieuws van deze generatiewisseling (G60) de introductie van een zuiver elektrische i5. Mooi in analogie met de i4 (à la 4 Reeks Gran Coupé), i7 (à la 7 Reeks) en iX3 (à la X3). Met de populariteit van de i4 M50 M Performance lijkt de komt van een i5 M60 M Performance een sinecure. Voor de vermogende Europeaan is er nog beter nieuws, namelijk dat er ook een BMW i5 Touring zal volgen in 2024 met extra laadvolume!

Technische details ontbreken op dit moment maar we verwachten een 80,7 kWh accupack, tot 600 km rijbereik en vermogens tussen 340 en 544 pk in de elektrische BMW 5 Reeks.

Een halve eeuw na de productiestart van THE 5 (E12) in Dingolfing zal de 8ste generatie 5 Reeks in dezelfde fabriek van de band rollen. Verwacht je dus aan de nodige festiviteiten.

Voor een Belgische prijs is het momenteel veel te vroeg, nu al je interesse kenbaar maken bij de lokale BMW Verdeler kan vermoedelijk geen kwaad als je de allereerste exemplaren wil.