Officieel: BMW X6 facelift SUV SAV LCI update MY23 M60i (2023)Tezamen met de stoere X5 SUV krijgt de BMW X6 een deugddoende facelift, ondermeer met nieuwe lichtblokken, slimmer infotainment en krachtige(re) motorisaties.

Ja, zo’n X5 SUV is eigenlijk de logische keuze. Minder geld voor meer binnenruimte. Maar voor sommigen speelt de uitstraling een groter belang. En met zijn licht aflopende daklijn oogt de X6 SAV (“Sports Activity Vehicle”) net wat karaktervoller. BMW had vermoedelijk zelf niet gedacht dat de meer lifestyle afgeleide zo’n succes ging hebben. Doorheen de jaren zag er zelfs een compacte X2 en X4 het levenslicht. Diverse concurrenten konden ook niet snel genoeg met een X6-alternatief komen!

De derde generatie BMW X6 (codenaam: G06) werd midden 2019 voorgesteld aan het grote publiek. Met een kleine update of facelift (LCI) kan de X6 er weer eventjes tegenaan. Of ze in München nog toekomst zien in deze imposante verschijning is nog niet gecommuniceerd, vermoedelijk wordt de volgende generatie een zuiver elektrische telg.

Het opgewaardeerde M Sport uitrustingsniveau zit vanaf nu standaard op de BMW X6. Voor nog meer sportieve details is er zelfs een nieuw M Sport Pro pack voorhanden. Wie goed kijkt zal ook smallere koplampen bemerken, steeds voorzien van (minstens) adaptieve LED verlichting. Rondom prijken er 20” lichtmetalen velgen, via de optielijst kan dat oplopen tot 22”. De Marina Bay Blue en Isle of Man Green kleurtinten zijn exclusief voorbehouden voor de topvarianten maar ook voor de reguliere uitvoeringen zijn er nieuwe kleurtjes voorhanden.

BMW X6 facelift introduceert Curved Display en M60i topversie

Binnenin maakt het blitse BMW Curbed Display zijn intrede. Ook in de X6 loopt het haarscherpe digitale tellerpartij (12,5”) dus naadloos over in het infotainmentsysteem (14,9”). Dat draait op het eigenste OS besturingssysteem en zit intussen aan de 8ste generatie. Goed voor hedendaagse functionaliteit in een strak (innovatief) jasje.

Naast wat decoratieve details verwelkomt de BMW X6 facelift ook talrijke nieuwe hulpmiddelen. Zowel in de basisuitrusting als op de optielijst en dit op vlak van rijhulp, veiligheid, connectiviteit en gadgets! Wie wenst kan ook voor updates gaan die het leven aan boord aangenamer (lees: comfortabeler of sportiever) maken.

In tegenstelling tot de technisch gerelateerde X5 SUV omvat het X6 SAV motorengamma nog steeds geen fiscaal aantrekkelijke PHEV variant. Wel is er keuze tussen een xDrive30d (298 pk), xDrive40i (380 pk) en M60i xDrive (530 pk). Die laatste neemt de positie als topmodel over van de xDrive50i! Al zal een opgefriste X6 M vermoedelijk niet lang op zich laten wachten…

Tegen de lente wordt de BMW X6 facelift gecommercialiseerd, tegen de zomer verwachten we hem bij de lokale BMW Verdeler. De Belgische vanafprijs werd op 87.950 euro (X6 xDrive30d) vastgelegd. Tenzij je de X6 M60i verkiest, dan moet je minstens 112.550 euro neerleggen.