Video: CarWOW test de nieuwe BMW X6 M (2020)

Video: CarWOW test de nieuwe BMW X6 M (2020)Wat doet 600 pk (of zelfs 625 pk) in de flamboyante BMW X6 koetswerkvorm?

Met de X6 SAC (Sports Activity Coupé, een lifestyle SUV met aflopende daklijn) heeft BMW eigenhandig een nieuw segment gecreëerd dat intussen opgevuld werd met enkele soortgelijke concurrenten. Sportieve derivaten doen het altijd goed dus kwam BMW enkele jaren geleden met een potente X6 M op de proppen. Opnieuw niet voor iedereen weggelegd maar het succes was toch zodanig groot dat er nu een nieuw M product staat te blinken op basis van de nieuwste X6 (codenaam G06).

De gloednieuwe BMW X6 M (codenaam F96) deelt zijn technische basis – en productieband – met de X5 M, beiden hebben ze dan ook de 4.4-liter V8 in het vooronder. Goed voor 600 pk / 700 Nm tenzij je voor de X6 M Competition kiest die er zowaar 625 pk / 750 Nm uitperst. Voor de veiligheid allemaal gekoppeld aan de Steptronic automaat met acht verzetten en de slimme xDrive vierwielaandrijving. De nodige rijhulpmiddelen, aangepast onderstel én performante remschijven zorgen voor een smakelijke cocktail zoals Mat Watson van CarWOW laat zien vanuit het warme Arizona (USA).

Dé hamvraag blijft natuurlijk of de BMW X6 M Competition zijn vanafprijs van 134.000 euro waard is en je niet beter bij de Porsche Cayenne Coupé, Mercedes-AMG GLE CoupéAudi RS Q8 … of Lamborghini Urus gaat kijken. Al zijn die uiteraard even duur én krachtig…

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...