Officieel: Alfa Romeo Giulia facelift MY23 (2022)Na een carrière van 7 jaar – en een kleine update – trakteert Alfa Romeo de beeldschone Giulia sportsedan nu op een deugddoende facelift.

Uitgesproken Italiaans is het om direct de top/sportversie van een nieuw model te presenteren… Dat is wat Alfa Romeo dan ook in 2016 deed met de knappe Giulia in de Quadrifoglio uitvoering. Maar omdat niet iedereen 510 pk nodig heeft in zijn/haar leven volgden er gelukkig ook toegankelijkere benzine- en dieselmotoren. In 2020 onderging de Giulia – net zoals de technisch gerelateerde Stelvio SUV – alvast een kleine update. Nu pakt Alfa Romeo het met deze Giulia facelift iets grondiger aan.

De vernieuwde Alfa Romeo Giulia laat de Xenon’s eindelijk voor wat ze zijn en krijgt krachtige Full LED’s lichtblokken mee. Dit direct in drievoud (per lichtblok) wat mooi in analogie is met de Tonale crossover qua signatuur. Uiteraard zijn de nieuwe exemplaren dynamisch en helpen ze met matrix technologie om bepaalde delen wel/niet uit te lichten. Wie écht goed kijkt moet ook nog vernieuwde luchtroosters opmerken. En binnenin kan je een haarscherp digitaal dashboard (12,3”) terugvinden net zoals verbeterde connectiviteitstoepassingen.

Geen nieuwe motoren voor de Alfa Romeo Giulia facelift

Facelift of niet, van nieuwe motorisaties is er geen sprake noch een zuinige (plug-in) hybride. Tegelijk verdwijnen ook de 200 pk benzine en 190 pk diesel. Je zal dus moeten kiezen tussen de 2.0-liter viercilinder benzine met 280 pk of 2.2-liter turbodiesel met 160 pk of 210 pk. Enkel de basisdiesel komt met achterwielaandrijving, de andere zijn varianten met vierwielaandrijving (Q4).

Omtrent de luidkeelse Giulia Quadrifoglio rept Alfa momenteel geen woord. Vermoedelijk blijft deze gewoon op post en krijgt deze later de nieuwe lichtblokken en verbeterde infotainment mee.

De vernieuwde Alfa Romeo Giulia zal beschikbaar zijn in de Super, Sprint, Ti en Veloce uitrustingsniveau’s. Nieuw is de Competizione uitvoering … die het wel zonder extra vermogen moet stellen. Tegen de lente van 2023 worden de eerste exemplaren afgeleverd. Op een nieuwe Belgische vanafprijs is het nog even wachten.