Officieel: Alpina XB7 SUV facelift 630 pk (2022)Bijna direct na de aankondiging van de vernieuwde BMW X7 lanceert huistuner Alpina alvast XB7 variant met maar liefst 621 pk!

Als huistuner staat het in de sterren geschreven dat (bijna) elke BMW nieuwigheid op termijn in een sportiever Alpina jasje gestoken wordt. Zeker nu Alpina officieel wordt opgenomen in de riante BMW Group familie. Vermoedelijk kan het daardoor sneller nieuwe producten lanceren. Zoals de opgefriste XB7 op basis van de vernieuwde X7.

Ook hier prijken er aangepaste lichtblokken en licht gewijzigde grille/bumpers. Uiteraard zijn de multispaaks velgen opnieuw van de partij. Verdere wijzigingen werden niet gespecificeerd. Reken alvast op een opgewaardeerd interieur met (nog) betere materialen en exclusieve accenten.

Onderhuids gaat de Alpina XB7 verder op de krachtigste M60i xDrive variant met de 4.4-liter V8 in het vooronder. Hetzij 621 pk / 800 Nm sterk ipv slechts 530 pk / 750 Nm. Daarmee haalt deze 2.730 kg zware luxe-SUV 100 km/u in 4,2 seconden. De topsnelheid ligt op 290 km/u. Een échte X7 M zal vermoedelijk nooit volgen maar deze XB7 komt akelig dicht in de buurt.

Bestellingen worden vanaf september opgenomen. Als alles goed verloopt worden de eerste Alpina XB7 exemplaren nog voor het jaareinde geproduceerd. Ook daarvoor rekent Alpina op de BMW fabriek van Spartanburg (South Carolina). De Belgische prijs werd niet gespecificeerd, daarvoor verwijzen we jullie graag door naar Alpina Belgium.

Méér beeldmateriaal van de Alpina XB7 is momenteel niet beschikbaar. Ter vergelijking, dit is de vernieuwde BMW X7: