Officieel: Alpina XB7 SUV (2020)

Officieel: Alpina XB7 SUV (2020)In afwachting van een volwaardige BMW X7 M komt huistuner Alpina alvast met een XB7 op de proppen.

De geruchten omtrent een kolossale (zowel qua vermogen als qua straling) X7 M gaan al even rond maar tot heden geen officiële mededelingen hieromtrent vanuit München. Wel heeft huistuner Alpina (niet te verwarren met het Franse Alpine) de grootste SUV van het gamma al onder handen gepakt en omgedoopt tot XB7.

De Alpina XB7 SUV krijgt de typische designelementen van het huis mee, denk aan de 21”/23” multispaak velgen, vierdelige chroom uitlaatmonden en een nieuwe voorbumper met Alpina inscriptie. Binnenin siert er een hoogwaardige zetelbekleding en enkele subtiele verfijningen.

Op motorisch vlak gaan ze verder op de X7 M50i motorstatie maar de 4.4-liter V8 levert hier nu 621 pk / 800 Nm waarmee het dé krachtigste auto is die Alpina ooit bouwde! Een sprintje trekken naar 100 km/u lukt – desondanks een leeggewicht van 2.600 kg – in 4,2 seconden (!) en de topsnelheid ligt op 290 km/u. Zowel de ophanging (luchtvering die tot 40 mm lager kan komen) als 8-traps automaat werden aangepast waardoor het dynamische karakter van deze SUV beter tot zijn recht moet komen. Waarvan akte!

De Alpina XB7 verlaat de “fabriek” (in dit geval de meest oneerbiedige omschrijving) in Buchloe (Duitsland) tegen december aan minstens 155.200 euro. Bij BMW heb je een X7 M50i (530 pk) in ruil voor 116.000 euro.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...