Officieel: BMW X7 SUV facelift LCI G07 (2022)De gigantische BMW X7 SUV wordt opgefrist met als grootste nieuwigheden de tweedelige lichtblokken, 23” lichtmetalen velgen en een hightech interieur!

De zuiver elektrische iX mag dan nog hét technologisch vlaggenschip van BMW zijn, inzake formaat en uitstraling moet deze zijn meerdere herkennen in de kolossale X7 SUV. Met maximaal 7 zitplaatsen en een karrenvracht aan laadvolume misschien wel dé praktische telg uit de catalogus. Na een carrière van 4 jaar steekt BMW de X7 in ’t nieuw!

De X7 facelift is snel te herkennen aan de tweedelige lichtblokken waarbij de LED dagverlichting bovenaan prijkt. De kenners zien ook de aangepaste bumpers, strakgetrokken achterlichten en extra personalisatiemogelijkheden (velgen, accenten, lakkleuren, …). De X7 is de enige Bimmer die je “fabrieks af” met 23 inch lichtmetalen velgen kan krijgen!

De vernieuwingen zijn binnenin ook goed zichtbaar. Het – ietwat gebogen – digitaal 12,3 dashboard loopt mooi over in het 14,9” infotainmentsysteem (zoals bij de i4 en iX). Het is ook voorzien van het nieuwste besturingssysteem (lees: superfunctioneel en over-the-air aanpasbaar). Inzake binnenruimte, luxe, comfort, rijhulp, veiligheid, gadgets én afwerking heb je in de vernieuwde BMW X7 nog steeds niets te klagen…

De X7 is er als xDrive40i (380 pk wat 47 pk méér is dan voordien, zes-in-lijn benzine), xDrive40d (352 pk, zes-in-lijn diesel) en M60i xDrive (530 pk, 4.4-liter V8). Inderdaad, allemaal met vierwielaandrijving en een automatische versnellingsbak. Op een volwaardige X7 M moet je niet wachten, die zal er niet komen.

Net voor het jaareinde maakt de opgefriste X7 SUV zijn opwachting bij de lokale BMW verdeler. Vermoedelijk opnieuw aan een Belgische vanafprijs van ongeveer 90.000 euro.